Відкриті Великодні небеса: Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

0
147

 Великодне богослужіння – Великдень одне з найбільших релігійних свят, що стоїть над всіма іншими святами. Це свято світлої радості, перемоги світла над пітьмою, свято воскресіння сина Божого Ісуса Хреста, який воскрес цього дня заради нас.

Олександрійці вервечками: родинами, в колі друзів, групами  йшли до святинь міста – до храмів, аби долучитися до Великоднього богослужіння, щоб разом порадуватися воскресінню нашого Всевишнього.  Він цього дня чує помисли нашого серця, наші молитви і відповідає нам благодаттю і милосердям. Спаситель наш сьогодні з нами – він як ніколи поряд з нами. Він серед нас, він готовий надати допомогувіруючим в нього… Без віри не можна жити!

Пасхальна літургія тривала з 16 години дня 27 квітня до пізнього ранку 28 квітня. Тисячі, якщо не більше, православних прийшли, щоб побачити воскресіння нашого Спасителя. Перетерпівши розп`яття, він смерть свою переміг – воскрес.

Єпископ Олександрійський та Світловодський Боголєп, який проводив Великодне богослужіння, звернувся до мирян зі словами великої надії, віри і любові до ближнього до нашого Спасителя, який дарує нам життя, дарує нам благодать Святого Духа, звільняє нас від гріхів, від проклять, дає нам нові сили та наснагу на праведні справи. Божественна літургія, таїнство святого причастя – позбутися гріхів,очиститися на гарні діла.

-Воскресіння Христово дає сенс нашому новому життю, імпульс до кращого життя. Треба жити по волі Божій, по його заповідям, по шляху єднання та всепрощення один одного, в мирі і спокої, в повазі. Великдень –Пасха – торжество над торжествами святими. Блаженні чисті серця – бо вони Бога побачать. Пасха нетлінна – світу спасіння! Радуйтесь  Христос Воскрес! Воістину Воскрес! Це найбільша сила Божества! ,–наголосив слуга церкви.

І.Мельник

ФОТОРЯД 

 

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім’я