Нам знадобиться:
скумбрія – 850 г,
цибулиння – за смаком,
проварена сіль – 4 ст. л,
лимонний сік – за смаком,
вода – 1 л.
Приготування:
Цибулиння ретельно миємо. Заливаємо 1 л води і залишаємо приблизно на 10 хвилин – це той час, поки будемо обробляти рибу. Обертаємо кухонну дощечку в пакет, а потім застилаємо папером або паперовими рушниками. Скумбрію відокремлюємо від голови, виймаємо нутрощі та видаляємо чорну плівку в черевці. Потім добре миємо й висушуємо паперовими рушниками.
Якщо ми хочемо подати її порційно для кількох людей, краще нарізати відразу, оскільки готову скумбрію охайно та рівно нарізати складно. Якщо зовнішній вигляд не є принциповим, можна відварити тушку цілою. Далі в цибулиння додаємо сіль. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Кип’ятимо 2 хвилини, аби розсіл придбав гарний колір. Викладаємо підготовлену скумбрію в киплячий розсіл і варимо рівно 3 хвилини. Потім перекладаємо рибу на друшляк і очищаємо від лушпиння. За бажанням скроплюємо готову рибу лимонним соком.
Ваша скумбрія готова! Смачного!