Квашені груші, а чому б, і не тільки

0
568

В дитинстві часто  доводилося ласуватися квашеними грушами. Нагадайте рецепт. 

Рецепт перший. Плоди зі щільною м’якоттю та кисло-солодким смаком перебрати, помити. Якщо є житня солома, покласти на дно. Наповнити грушами банки. Приготувати сироп: 10 л води, 170 г цукру, 50 г солі, по 10 г кориці й гвоздики. Закип’ятити і охолодити, перед тим як залити у банки. Поставити у прохолодне місце.

Рецепт другий. Для сиропу на 10 кг груш узяти 300 г цукру, 100 г солі, 200 г житнього борошна, 5 л води. Залити груші в діжці (попередньо на дно – шар пшеничної чи житньої соломи) – і в холодне місце. Смачного!

Подібний рецепт можна використати і для  яблук та пізніх сортів сливи.

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім’я