Кулінарні поради на кухні

0
276

 Дуже ризикує той, хто наважується давати поради господині на кухні. Жодна жінка не залишиться байдужою до подібного посяганню на її майстерність і хазяйновитість. Проте ми з вами не на кухні, тому без ризику дамо вам деякі поради, які обов’язково знадобляться будь-який, а особливо починаючої хозяюшке. Варіть м’ясо з кісточкою, поклавши його в спочатку холодну воду, а м’якоть без кісток опускайте в окріп. Для овочевого бульйону кладіть овочі в холодну воду. Якщо вам потрібно відварити смачні овочі без бульйону, то покладіть їх у каструлю, коли вода закипить. Готовність випічки можна перевірити на суху зубочистку. Увіткніть паличку в пиріг і відразу ж вийміть. Якщо на ній не залишається налиплого сирого тіста, значить, ваша випічка готова. Щоб швидше зварити бобові (квасоля або горох), через кожні десять хвилин додавайте в каструлю одну столову ложку холодної води. У будь-який суп часник додавайте тільки в самому кінці приготування. А з готового супу чи борщу обов’язково виймайте лавровий лист. Перевірити свіжість яєць можна, опустивши їх у соляний розчин (на літр води 100 г солі). Зіпсовані яйця спливуть, а свіжі опустяться на дно посуду. У фарші для котлет яйця можна замінити картопляним крохмалем – дві столові ложки крохмалю на півкіло фаршу. Зберігайте томатну пасту в холодильнику, налив зверху дуже тонкий шар рослинного масла. Тоді вона не запліснявіє. Щоб шкаралупа яєць не тріснула при варінні, покладіть на дно каструлі, в якій вони варяться, перевернуте догори дном блюдце. Для солоних страв використовуйте як підсилювача смаку цукор, а для солодких сіль – в мінімальних кількостях. Зварені в мундирі овочі легше чистити, якщо остудити в холодній воді. Щоб макарони НЕ злиплися при варінні, додайте у воду чайну ложку рослинної олії. Ніколи не виймайте з форми ще гарячі пироги. Спочатку остудіть їх, окропивши водою і накривши чистим рушником. Не використовуйте для кип’ятіння молока емальований посуд. У ній молоко підгорає. Чи не збивайте яєчні білки в алюмінієвій каструлі. Білки придбають непривабливий сірий колір. Свіжу зелень легко зберегти в холодильнику, поставивши її в склянку з водою, як квіти у вазу. Смажене м’ясо вийде соковитим, якщо спочатку його обсмажити на сильному вогні до легкої скоринки, а продовжувати готувати на повільному вогні. Ніколи не соліть страви на самому початку приготування. Заморожуючи м’ясо, відправляйте його в морозилку немитим. А от рибу, навпаки, спочатку вимийте і попатраєте. Не зберігайте картоплю в холодильнику. Від цього він стає жорстким і Клеклі.

 

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім’я