Назвали овоч, який захищає від раку

Назвали овоч, який захищає від раку

Дослідники з Інституту Френсіса Кріка в Лондоні (Великобританія) в черговий раз довели: розвиток раку тісно пов’язаний з харчуванням.

На найсильніший захист від розвитку онкозахворювань, на їхню думку, можуть розраховувати люди, в раціоні харчування яких є багато продуктів з високим рівнем антиоксидантів, передає ukrhealth.net.

Дослідження останніх років відкрили кілька видів мікробів, пов’язаних з розвитком раку в організмі людини, інших тварин або в тканинах рослин. Британські фахівці задалися питанням про те, як можна захистити кишечник від розвитку подібних видів мікробів. Вони займалися пошуком речовин, які містяться в продуктах, що впливають на роботу клітин травної системи і на склад мікрофлори. Експериментуючи на мишах, біологи виявили, що на стан кишкової мікробіоти благотворно впливала речовина I3C, якою багата різноманітна капуста – звичайна, броколі і кольрабі. Вони встановили, що під впливом I3C в кишечнику хворих тварин сповільнювався розвиток вже існуючих пухлин. У здорових тварин дана речовина покращувала бактеріальний баланс в мікрофлорі кишечника, знижувала рівень запалень. Підводячи підсумки свого експерименту, дослідники заявили, що хоча генетичні фактори, що сприяють розвитку раку, змінити практично неможливо, раціон з “правильними” овочами дозволяє зменшити їх вплив. Вони радять обов’язково їсти капусту. “Капуста, кольрабі, броколі містять в собі речовини, що нормалізують мікрофлору кишечника та захищають від появи мікробів, що сприяють розвитку раку прямої і товстої кишки”, – констатували автори проекту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Істина від Олександрії © 2017 - 2019